logo Tuin & Bestrating
Assortiment image
Haal de onderste steen boven!
Zoek een steenplaza ® bij u in de buurt.
Home Steenplaza Collectie Steenplaza winkels Tuin en Bestrating De vakspecialist Inspiratievideos
De
Vakspecialist
spreekt...
deskundig advies

Over Gebakken bestrating

Waarom de keuze voor een gebakken straatsteen.
De individualisering in het wonen en de behoefte aan onderscheid versterkt de vraag naar duurzame echte materialen waarvan baksteen er zeker een is. Er bestaat in onze moderne tijd nog steeds grote bewondering voor authentieke, zeg maar oudhollandse producten. Van ovenvers gebakken brood tot grootmoeders appelgebak. Gebakken bestrating hoort ook zeker in dit rijtje thuis. Het is een schitterend product met een unieke niet kunstmatig geëvenaarde uitstraling.

Aan de voorliefde voor baksteen straatklinkers valt moeilijk te ontkomen.
Niet alleen omwille van hun duurzaamheid zijn baksteen straatklinkers gewild, ook kleurbestendigheid en hun bestandheid tegen de vele vormen van verkeer (stabiliteit, slijtvastheid, geluidsarm), zijn redenen om te kiezen voor straatklinkers.
Straatklinkers geven ook steeds bijzonder goed uitdrukking aan de eigenheid van de plaats. Dit traditionele materiaal past zowel in een klassiek als in een modern geheel en biedt aan de ontwerpers de ruimste creatieve mogelijkheden.
Klassiek of modern, steeds wordt een project in straatklinkers gekenmerkt door een aangenaam en warm gevoel, het gevoel van natuurlijkheid.

Milieuvriendelijk.
Straatbakstenen bevatten geen elementen die schadelijk zijn voor het milieu. Fabrikanten streven ernaar de productie van straatbaksteen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Tijdens het productieproces wordt gewerkt met de nieuwste tunnelovens, deze besparen veel energie. De emissie is bovendien aanzienlijk gereduceerd door het gebruik van aardgas.
De stenen worden uit klei gebakken. De winning van klei heeft een positieve invloed op de longfunctie en bedding van rivieren. Deze krijgen de kans zich te herstellen omdat de grondstof klei automatisch door de rivieren wordt aangevuld.
Dankzij de duurzaamheid gaan bakstenen straatwerken lang mee. In veel historische binnensteden ligt tot op de dag van vandaag hetzelfde straatwerk als enkele eeuwen geleden.
Bovendien zijn straatbakstenen meer dan één keer te gebruiken. Door hergebruik is dit materiaal duurzaam.

 

© HTG Groep B.V. 2018, alle rechten voorbehouden